Ekokaravan Türkiye yollarında


big_ecocaravanH2 Ekokaravan kendi enerjisini “yenilenebilir enerjilerden” üreten yaşam alanıdır. Enerjisini güneş, rüzgar ve hidrojenden hibrit bir şekilde elde eden temiz,çevreci mobil bir evdir.
Ekokaravan bir Birleşmiş Milletler kuruluşu olan Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Merkezi (UNIDO-ICHET) ve ODİDER’in ortaklaşa yürüttüğü bir projedir.
Karavan, proje kapsamında il il gezecek. Gidilen her ilde, karavandaki düzenek hakkında konferanslar, konserler verilip halka tanıtılacak. Aynı zamanda, isteyenler şehrin merkezinde kurulacak olan karavanı gidip görebilecek, eşyaların yenilenebilen enerjiyle nasıl çalıştığına şahit olabilecek. Karavan 11 Ekim’e kadar İstanbul’da. Sonrasında 11-12 Ekim tarihlerinde Kocaeli’nde, 13-14 Ekim’de Eskişehir’de, 19-22 Ekim’de Ankara’da, 23-26 Ekim’de Kayseri’de, 27-29 Ekim’de Adana’da, 1 Kasım’da Antalya’da, 2-3 Kasım’da Muğla’da, 4-7 Kasım İzmir’de, 10-12 Kasım’da Bursa’da olacak.
Ekokaravan şehir şebekesinden bağımsız olarak yaşamını sürdürebilecek bir evdir. Güneş ve rüzgar enerjisinden elde edilen elektrik hidrojene dönüştürülüp veya akü sistemleri ile depolanır. Depolanan hidrojen gerektiğinde yakıt hücrelerinde tekrar elektriğe çevrilir ya da hidrojen ocağında kullanılabilir. Bilindiği üzere hidrojen çevreci yakıtların başında gelmektedir, hidrojenin yakıt hücresinde veya hidrojen ocağında reaksiyona girmesi sonucu sadece su oluşur.http://www.ichet.org/en/ekokaravanblog/entry/h2-ekokaravan-nedir-.html

5 Ekim, 2010 tarihinde Çevre, environment, Elektrik, Electric, Enerji, Energy, Güneş, Solar içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın